personalbrand

Personal branding, daar lees je heel veel over de laatste tijd. Wat bedoelen ze daar eigenlijk mee? en wat kun je er mee als je op zoek bent naar een leuke nieuwe baan? Ik heb hier wat over uitgezocht en personal branding gaat vooral over wie je bent en waar je voor staat. Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen? Jij als merk.

Door middel van 5 vragen kun je al een heel goed beeld krijgen van jezelf als merk.

Wat zijn jouw passies? (passions) Dit kan een combinatie zijn van hobby’s en werkervaringen. Bijvoorbeeld: Jouw passie is om mensen te helpen met het vinden van die leuke baan en ook vind je het geweldig om muziek te maken, te schilderen etc.

Waar ben je goed in? (skills) Over welke kwaliteiten en vaardigheden beschik jij? Bijvoorbeeld: Spreken in het openbaar of goed kunnen schrijven of hele mooie foto’s maken. Probeer dit tot uiting te laten komen in jouw cv of interactieve sollicitatiepagina.

Waar blijkt dat uit? (credibility) Heb je succesverhalen, artikelen, filmpjes of diploma’s, certificaten, onderscheidingen of referenties die dit kunnen bevestigen?

Wat zijn jouw doelen? (goals) Als je die baan krijgt wat zou je dan voor elkaar willen krijgen. Bijvoorbeeld meer business genereren, mensen aan het werk helpen of iets dergelijks

Hoe breng je jouw verhaal goed en duidelijk over aan je toekomstige werkgever? (storytelling) Het is belangrijk een goed verhaal te kunnen vertellen over wie je bent, wat je hebt overwonnen, wat je huidige missie is en je geloofwaardigheid om deze missie te kunnen uitvoeren.

Hoe kan je er dan voor zorgen dat je opvalt als merk en jouw verhaal tot leven komt? Jouw verhaal is een combinatie van karakter, jouw skills en (levens)ervaring en jouw missie.

Deze pagina delen: