Elevator Pitch

Stel je bent aan het wachten op of in de lift, op het vliegtuig, bij de bushalte of ergens anders en je raakt in gesprek met een interessant iemand. Je hebt een positieve professionele klik met deze persoon en jullie zijn enthousiast aan het praten met elkaar. Of en wat jullie eventueel voor elkaar kunnen betekenen is nog niet duidelijk. Er komt een momenteel dat deze persoon jou vraagt: Wat doe jij eigenlijk voor werk?

Als je op zoek bent naar nieuw werk of een nieuwe opdracht dan zou dit een ideaal moment kunnen zijn voor een elevator pitch. Elk moment kan de bus, het vliegtuig komen of de lift komt aan op zijn bestemming. Het zou fijn zijn als je een verhaaltje klaar had om die interessante persoon kort uit te leggen wat jij kunt en mogelijk zoekt. Dit verhaal duurt bij voorkeur 15 tot maximaal 60 seconden en is een samenvatting van wie je bent, wat je kunt, wat je toevoegt en wat je wilt/zoekt.

Zorg dat je niet met je mond vol tanden staat en denk na over jouw elevatorpitch! Wie weet heeft die persoon een mooie tip voor je.

Bekijk ook eens Frits zijn elevatorpitch. Frits is ons stripfiguur op youtube die elke week terug komt met nieuwe tips en verhalen over zijn zoektocht naar werk.

Deze pagina delen: