Werkloosheid is voor de meeste mensen geen pretje. Werken geeft mensen structuur en meer gevoel van eigenwaarde waardoor ze beter functioneren

Er is niet altijd begrip vanuit de omgeving voor werkloosheid en als het te lang duurt dan word je mogelijk uitgemaakt voor lui, doe je het allemaal niet goed of je zou best bij de bakker om te de hoek kunnen werken. Er is wel werk hoor! Dit soort opmerkingen zijn helemaal niet goed voor je eigenwaarde. Solliciteren is hard werken en zij zien niet dat jij vele uren per week bezig bent met zoeken naar werk in jouw vakgebied, brieven schrijven, gesprekken voeren en ook helaas het incasseren van afwijzingen. Ongewenst advies, oordelen en negativiteit daar schiet jij niets mee op.

Iedereen kan werkloos worden……buiten zijn of haar schuld…

Ruim 15 jaar ondersteun ik werkzoekenden met- en zonder beperking met het vinden van passend werk, maar ik ben zelf ook ervaringsdeskundige. Een paar maanden geleden was ik zelf nog “in between jobs”. En ja! Dat wist niet iedereen en zeker niet op facebook. Daar zat toch nog wat schaamte blijkbaar.

Mensen die roepen….heb je nu nog steeds geen baan? Ik betaal voor jou en jij zit lekker thuis. Laat dit alsjeblieft het ene oor in gaan en het andere oor uit. Jij komt er wel! Deel vooral dat je werkzoekend bent op linkedin of eventueel facebook en zoek hulp waar nodig. Wie weet zitten er ook mensen tussen die je graag verder helpen. Als ik iets voor je kan doen door jouw oproep te delen of connectie te maken dan staat mijn netwerk uiteraard voor je open.

Nee jij bent geen loser, maar een held!

Deze pagina delen: