Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het handig om aandacht te besteden aan een optimaal linkedin profiel. Veel recruiters klikken vanuit jouw curriculum vitae door naar jouw linkedin profiel voor meer informatie. Hieronder geef ik je 5 tips om jouw linkedin profiel te optimaliseren.

  1. Zorg dat je profiel een foto heeft en het liefst een duidelijke en vriendelijke foto
  2. Je kopregel. Hier zet je een combinatie neer van de door jou gewenste functie en je vaardigheden. Dit is handig omdat recruiters op bepaalde sleutelwoorden zoeken. Bijvoorbeeld HRM en Arbeidsvoorwaarden als ze een specialist Arbeidsvoorwaarden zoeken op een Human Resource afdeling.
  3. Info Probeer hier kort samen te vatten wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt. Zorg dat je tekst prettig te lezen is en probeer ook weer wat van die sleutelwoorden te verwerken.
  4. Werkervaring Vul hier precies dezelfde informatie in als op jouw curriculum vitae. Dus de data, inhoud werkzaamheden etc.
  5. Onderschrijvingen Ik was even aan het rondkijken in mijn netwerk en veel mensen hebben aan dit stuk geen aandacht gegeven. Je kunt hier je belangrijkste vaardigheden/kwaliteiten invullen en anderen mensen kunnen jouw vaardigheid dan onderschrijven als ze ook vinden dat jij hier goed in bent.
Deze pagina delen: