Sleutelwoorden of zogenaamde keywords. Wat zijn dat nu weer?

Het zijn woorden waar recruiters mogelijk op zoeken om bij jou terecht te kunnen komen. Op linkedin ben jij niet alleen op zoek naar andere mensen of banen, maar ook anderen kunnen op zoek zijn naar jou.

Hoe bedenk je nu de juiste sleutelwoorden? Je kunt via linkedin zoeken via de searchbar en dan naar personen die hetzelfde werk doen. Bijvoorbeeld loopbaancoach in mijn geval. Je kunt kijken welke sleutelwoorden uit anderen hun profiel jou het meeste aanspreken en wellicht ook op jou van toepassing zijn.

Daarnaast kun je ook sleutelwoorden verzamelen uit vacatures die je aanspreken. Bijvoorbeeld staat er op de bedrijfspagina dat het een dynamisch bedrijf is of dat er een no-nonsense cultuur heerst. Gebruik dit in jouw info-verhaal of koptekst op linkedin of in je brief/ curriculum vitae.

Mocht je bij een groot bedrijf solliciteren met een werving en selectie systeem en geen persoonlijk e-mailadres van een contactpersoon hebben. Let dan extra op de sleutelwoorden! Het kan namelijk zo zijn dat het computersysteem de eerste selectie maakt.

Deze pagina delen: