Laat honderd mensen jouw curriculum vitae zien en iedereen zegt iets anders. Het feit blijft dat de gemiddelde recruiter maar 10-15 seconden naar jouw curriculum vitae kijkt. Als het al een recruiter is en niet een computer :S

Mijn 5 tips voor een goed curriculum vitae

  1. Vraag je eerst af. Word jouw curriculum vitae gelijk bekeken door mensen? Of heb je te maken met een systeem voor werving en selectie? Als je op de bedrijfswebsite sollicitatieformulieren moet invullen en geen rechtstreeks email-adres of contactpersoon hebt dan kun je er vanuit gaan dat je met het 2e van doen hebt. In dit geval heb je een simpel curriculum vitae. Een standaard lettertype, simpele maar duidelijke opmaak, geen foto (misschien kan je die nog wel ergens uploaden) en besteed je extra aandacht aan sleutelwoorden. Je loopt anders mogelijk het risico dat de computer jouw curriculum vitae niet goed kan lezen en je dan zomaar een afwijzing krijgt terwijl je hartstikke geschikt bent voor die baan.
  2. Duidelijke opmaak of jouw curriculum vitae nu in een systeem voor werving en selectie terecht komt of gelijk bij een contactpersoon. Een duidelijke opmaak is super belangrijk. Het moet fijn en makkelijk te lezen zijn. Gebruik een overzichtelijke en consistente opmaak. Maak gebruik van vetgedrukt, cursief om het leesbaar te maken.
  3. Heb je wel een email-adres en een persoon die jouw sollicitatie ontvangt? Zorg dat je curriculum een foto heeft en het liefst een duidelijke en vriendelijke foto,
  4. Probeer hier kort samen te vatten in een profieltekst wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt. Zorg dat je tekst prettig te lezen is en probeer ook weer wat van die sleutelwoorden te verwerken.
  5. Een opvallend ontwerp. Komt jouw curriculum vitae bij een persoon terecht? Dan kun je om extra op te vallen op de arbeidsmarkt kiezen voor een origineel design voor jouw curriculum vitae. Wil je daar hulp bij? Wij bieden ook de service pimp je cv. Je hebt dan een mooi persoonlijk design en iemand die extra kijkt naar de tekst op jouw curriculum vitae. Uiteraard kunnen we je ook helpen met een interactief cv.

Deze pagina delen: