Overal zie ik berichten tegenwoordig over mindset. Je mindset veranderen en je leven veranderen blablabla. Wat heeft mindset nou met solliciteren te maken?

Niks is onmogelijk Een beroemde uitspraak van Audrey Hepburn “Nothing is impossible, the words itself says. I’m possible.” Kortom het onmogelijke is wel mogelijk. Maar hoe dan? Hier komt mindset om de hoek kijken. Geloven dat je die baan kunt krijgen en dat je worden wat je wilt. Maar goed wel met een kleine dosis realisme uiteraard. Ik kan bijvoorbeeld op mijn 41ste geen hartchirurg meer gaan worden al zou ik dat willen. Misschien ook wel als ik het heel graag wil.

Je gedachten bepalen veel Automatisch komen er gedachten naar boven als iemand zegt dat niets onmogelijk is en dat je echt nog wel de baan gaat vinden terwijl je al veel afwijzingen hebt gehad. Het is moeilijk om het te geloven en dat is begrijpelijk, maar gaat je helaas niet veel verder brengen.

Triggers voor negatief denken Zijn o.a. sociale media en jezelf vergelijken met anderen of het nieuws kijken of lezen. Bijvoorbeeld nieuws over dat de werkloosheid is toegenomen en er bedrijven failliet gaan of veel anderen die ook werkzoekend zijn op linkedin en nog niets hebben gevonden.

Welke gedachten kan dit oproepen Ik ben 1 van de velen, Ik ben te oud dus als er zoveel mensen werk zoek gaat het mij al helemaal niet lukken. etc. etc.

Wie zijn gedachten is dit Hoor je het stemmetje van je moeder, vader, vrienden of de media? Of gaat het echt om jouw eigen angst. Is het een feit? of is het een angst?

Shiften van gedachten Realiseer jezelf dat je niet jouw gedachten bent en dat je zelf de keuze kan maken om te blijven hangen in negatieve gedachten of om er op een andere manier naar te gaan kijken. Jij bent de baas over jouw eigen leven.

Wil jij eens vrijblijvend met 2 positieve maar ook realistische mensen praten over jouw weg naar werk? Wij horen graag waar je tegen aan loopt! Maak dan een afspraak voor een gratis zoomcall van 30 minuten door een mail te sturen naar kim@interactiefsolliciteren.nl. Tot snel.

Deze pagina delen: