Solliciteren en Google Maps? Hoe dan? en wat heeft dat nu weer met elkaar te maken. Dat zal ik in dit artikel uitleggen. Als je iets specifieks zoekt qua werk maar er niet in slaagt zo’n vacature te vinden op indeed.nl, nationale vacaturebank, monsterboard of wat voor site dan ook. Dan ben je op zoek naar grover geschut, want je wilt immers perse zo’n baan en niet iets anders. Ik noem even een denkbeeldig wensberoep van mezelf. Stel ik wil graag werken als zeilinstructeur… Hoe ga ik dat nu weer aanpakken…?

Ik type “zeilschool Beverwijk”(mijn woonplaats) in google maps in en zie als resultaat : Alle zeilscholen bij mij in de buurt plus de website en telefoonnummers. Ik klik door naar de websites van de zeilscholen en heb gelijk al een aantal vacatures te pakken na wat speurwerk op de sites! Mocht er op dit moment niets vacant zijn dan kan ik besluiten om de links naar deze websites te verzamelen in een Word-document zodat ik regelmatig toch even kan checken of er inmiddels vacatures zijn of ik stuur gewoon een open sollicitatie.

Dit wat ik met zeilscholen heb gedaan kan ook met kapsalons, bakkers, kinderopvang, instellingen voor maatschappelijk werk enz enz.

Ik hoop dat jullie iets aan deze mooie tip hebben en als je denkt dat iemand deze tip kan gebruiken stuur dit artikel dan door!

Deze pagina delen: