Zoals jullie weten is mijn wederhelft op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging en heeft hij al meerdere acties ondernomen waaronder een interactieve sollicitatiepagina. Toch ging het hem en mij nog niet snel genoeg. Hij kan nogal mopperen dan en doemdenken als er weinig respons komt.

Dus ik besloot om er een kwartje in te gooien en zei: Als die werkgevers niet reageren dan gaan we gewoon een sollicitatiebom gooien! Dit deed ik vroeger bij de gemeente Amsterdam ook vaak. In korte tijd die ik met mijn klanten had verstuurde ik tussen de 5 en 10 sollicitaties in speed tempo. Van alles tussen “zou wel eens leuk kunnen zijn” tot “ja! daar wil ik echt heel graag werken”. Ik schreef namens mijn klanten live snelle vlotte geïnspireerde motivatiebrieven. Van het type niet te lang denken maar gewoon doen!

Het resultaat was dat mensen vaak de week erop meerdere sollicitatiegesprekken konden voeren. Dit zorgde weer voor (succes) ervaringen en een zelfvertrouwenboost bij mijn klanten. Zie je wel dat er mensen toch wel met mijn in gesprek willen gaan.

De sollicitatiebom van vorige week was in ieder geval een succes voor mijn vriend! 2 sollicitatiegesprekken in de planning, 1 afwijzing en nog 1 lopende sollicitatie.

Zou jij het ook gaaf vinden om hulp van mij te krijgen bij jouw sollicitatiebom!? Wil jij ook knallen? mail dan naar kim@interactiefsolliciteren.nl voor een kennismakingsgesprek en het bespreken van mogelijkheden.

Deze pagina delen: