Wat heeft deze spin nu met solliciteren te maken? Halloween is net geweest en nu is het tijd voor het overwinnen van angsten. Deze foto is inmiddels al weer 3 jaar geleden gemaakt tijdens mijn vorige functie als jobcoach. Mijn cliënt vond de spinnen toch wel een klein beetje griezelig tijdens het verzorgen ervan bij zijn vrijwilligerswerk. Ik had een beetje gebluft door te zeggen dat ik er wel eens eentje over mijn hand zou durven laten lopen. Mijn cliënt had dit natuurlijk onthouden dus ik moest eraan geloven.

Het doel heiligt alle middelen zegt men wel dus daar liep die spin over mijn hand. Ik zag er eerst gigantisch tegenop, maar met de uitleg en begeleiding van de deskundige medewerkers daar was het helemaal niet zo eng. De spin zag mijn hand aan voor een obstakel en zou erover heen lopen mits ik geen vreemde onverwachte bewegingen zou maken. Mocht ik dat doen dan zou hij eerst zijn kriebelhaar loslaten en daarna eventueel bijten. Nou mijn hand lag stil, de spin ging erover heen en eigenlijk was het helemaal niet zo eng.

Ook het overwinnen van angsten kunnen mooie voorbeelden zijn van jouw kwaliteiten in een sollicitatiegesprek. Helemaal als de recruiters gebruik maken van de STARR methodiek. Welke angsten heb jij overwonnen en hoe? vind ik eigenlijk wel een hele goede vraag in een sollicitatiegesprek.

Vind jij solliciteren wel eens spannend en heb je een hulp en ondersteuning nodig om je te profileren op de arbeidsmarkt? Mail naar kim@interactiefsolliciteren.nl voor een gratis kennismakingsgesprek.

Deze pagina delen: